Madoc. Tijdschrift over de Middeleeuwen

Specificaties

Bindwijze genaaid gebrocheerd in slap omslag
Bladzijdes 64 per aflevering, 4 nummers per jaar
Plaats van uitgave Hilversum

Madoc. Tijdschrift over de Middeleeuwen

0922369X
40,
+ Toevoegen
Op voorraad in de webshop
Op werkdagen voor 14.00 besteld, dezelfde dag ter post bezorgd. De levertijd is afhankelijk van de postale diensten.
Plaats op verlanglijstje

Beschrijving

Madoc. Tijdschrift over de Middeleeuwen richt zich op een publiek van geïnteresseerde leken en professionele mediëvisten in Nederland en Vlaanderen. In goed leesbare, geïllustreerde artikelen worden uiteenlopende facetten van de Middeleeuwen belicht. Verder bevat iedere Madoc een column. Een aanzienlijk deel van de artikelen sluit aan bij wat men de 'mediëvistische actualiteit' zou kunnen noemen en heeft betrekking op recente publicaties, belangrijke gebeurtenissen of aanstaande evenementen op het gebied van de Middeleeuwen. Een los nummer kost €10, een gewoon abonnement €40 per jaar.

Het streven naar actualiteit komt ook tot uiting in de vaste rubrieken: in Recensies worden nieuwe boeken en cd's besproken en de Kroniek legt recente berichten uit de landelijke pers vast die betrekking hebben op de Middeleeuwen. Eens per twee jaar verschijnt er een themanummer. 

De afgelopen jaren verschenen themanummers als: Ovidius en de Middeleeuwen (2004/3), Zintuigen in de Middeleeuwen (2006/4), Kijk op de Middeleeuwen (2008/4), Straffen in de Middeleeuwen (2010/4), Middeleeuwse communicatie (2012/4), De valse Middeleeuwen (2014/4), Dertig dieren in de Middeleeuwen (2016/4), De populaire Middeleeuwen (2018/4), Grenzen in de Middeleeuwen (2020/4).

Volg Madoc nu ook op facebook: www.facebook.com/tijdschriftmadoc.