F. Springer
Jaar van uitgifte 2012
Nur1 691
Nur2 621
Reeks naam Indische Letteren
Status leverbaar
Taal Nederlands
Bindwijze geniet
Bladzijdes 48
Redactie Liesbeth Dolk e.a.
Reeks nummer 27 (2012) 2
Plaats van uitgave Hilversum
Druk 1

Inhoud: Redactioneel. Bijna tachtig. Een hommage aan F. Springer   PETER VAN ZONNEVELD, Het stempel van een Indische jeugd. In memoriam F. Springer (1932-2011)   HARRY BEKKERING, Springer en de anderen   ANNETTE PORTEGIES, 'Dit is een belangrijk boek'. (Beoogde) toespraak bij de presentatie van Vindplaatse. De Indische jaren van F. Springer   JAN TOM SCHNEIDER, Een tastbare basis onder ons bestaan   PAMELA PATTYNAMA, Allemaal gelogen en toch waar. F. Springer als romanticus   ARJAN PETERS, Langdradigheid is de ergste zonde   Uitnodiging lezingenmiddag 21 september 2012

'Naast een in memoriam van Peter van Zonneveld, persoonlijk getinte bijdragen van uitgever Annette Portegies en zoon Jan Tom Schneider en een causerie van Arjan Peters over Springers stijl bevat het themanummer twee academische bijdragen, van respectievelijk Harry Bekkering en Pamela Pattynama. In allebei deze bijdragen staat de vraag naar authenticiteit en ironische distantie centraal.' Ad Zuiderent op: www.tntl.nl/boekbeoordelingen 06-01-2013.

F. Springer

9789087043025
12,50
+ Toevoegen
Op voorraad in de webshop
Op werkdagen voor 14.00 besteld, dezelfde dag ter post bezorgd. De levertijd is afhankelijk van de postale diensten.
Plaats op verlanglijstje

Beschrijving

Themanummer Indische Letteren 27 (2012) 2.
 

 

De auteur en oud-diplomaat Carel Jan Schneider / F. Springer overleed in november 2011. Op 3 februari 2012 werd, in samenwerking met de Werkgroep Indisch-Nederlandse Letterkunde en uitgeverij Querido, in Leiden een herdenkingsmiddag gehouden onder de titel Bijna tachtig. Een hommage aan F. Springer. Op die middag vond ook de presentatie plaats van Vindplaatsen. De Indische jaren van F. Springer (Querido, 2012) van Liesbeth Dolk. Harry Bekkering, Pamela Pattynama en Arjan Peters gingen in op het literaire oeuvre van Springer, zijn broer Eric Schneider las fragmenten voor uit zijn werk, en zoon Jan Tom Schneider vertelde anekdotes uit het leven van zijn vader. De teksten van de lezingen en de toespraken bij de presentatie van het boek zijn gebundeld in dit themanummer van Indische Letteren.