Toegevoegd aan winkelwagen
Culinair Indië
[=themanummer Indische Letteren 40 (2025) 3]
€15,00
Op voorraad in de webshop
Op werkdagen voor 14.00 besteld, dezelfde dag ter post bezorgd. De levertijd is afhankelijk van de postale diensten.
ISBN |
9789464551914 |
NUR codes |
691
,
694
|
Jaar van uitgave |
2025 |
Druk |
1 |
Reeks |
Indische Letteren
|
Bindwijze |
paperback |
Aantal bladzijdes |
84 |
Iedereen die een band heeft met Indië, en dat zijn er velen in Nederland, zal een zwak hebben voor Indisch eten. Sommige gerechten brengen herinneringen aan vroeger naar boven, andere gerechten hebben geholpen om een plek te vinden in een land dat niet altijd gastvrij was. De verschillende bijdragen in dit nummer vertellen, elk op eigen wijze, wat er culinair is aan en in Indië.
- Arnoud Arps, Redactioneel
- Jacqueline Bel, ‘Hij vermoordt zijn vader voor nassi!’ Eten in de Indisch-Nederlandse literatuur van 1860 tot 2022
- Rick Honings & Coen van ’t Veer, Een zindelijke huisvrouw en een Indische lekkerbek. De koloniale eetervaring van Ida Pfeiffer en Dé-Lilah
- Adrienne Zuiderweg, Koken met Conimex. Zijn kookboeken een Indisch literair genre?
- Arnoud Arps & Rick Honings, ‘Ik kan me geen leven zonder Indisch eten voorstellen’. In gesprek met Lara Nuberg
- Arnoud Arps, ‘Ik ben maar een tijdelijke eigenaar van al die boeken’. In gesprek met Danny Jansen
- Uitnodiging Bronbeek-symposium 2025
Aanbevolen bij dit artikel :