Textielhistorische Bijdragen 52 (2012)
Jaar van uitgifte 2012
Nur1 680
Nur2 696
Reeks naam Textielhistorische Bijdragen
Status leverbaar
Taal Nederlands
Uitgever Verloren
Bindwijze paperback
Bladzijdes 138
Delen 1
Redactie M. Blomjous e.a.
Extra geïllustreerd
Reeks nummer 52 (2012)
Imprint Verloren
Plaats van uitgave Hilversum
Druk 1
Boeksoort w
Editie 2012/2

Inhoud: WILLEM ANKERSMIT, De opkomst van de waxprint, van imitatiebatik voor Nederlands-Indië tot statussymbool in West-Afrika   SUZAN RÜSSELER, Textiele innovatie in mode, textiel- en productdesign   HANS TEN BRUMMELHUIS, Rozendaal: internationale handelaar in textielgrondstoffen en halffabrikaten   ELISE VAN NEDERVEEN MEERKERK, Vrouwenarbeid en de organisatie van de textielproductie in de Republiek der Verenigde Nederlanden (ca. 1580-1795)   HANNEKE OOSTERHOF, Twee boeken over markante textielfabrikantenfamilies onder de loep: Menko en Spanjaard   Summaries   Curricula vitae van de auteurs

Textielhistorische Bijdragen 52 (2012)

9789087043261
20,
+ Toevoegen
Op voorraad in de webshop
Op werkdagen voor 14.00 besteld, dezelfde dag ter post bezorgd. De levertijd is afhankelijk van de postale diensten.
Plaats op verlanglijstje

Beschrijving

De Stichting Textielgeschiedenis houdt zich bezig met de bevordering van onderzoek naar de geschiedenis van de textielnijverheid. De Stichting organiseert excursies, studiedagen en lezingen en geeft de Textielhistorische Bijdragen uit. Dit jaarboek richt zich op drie hoofdthema's: de geschiedenis van de textielindustrie, de geschiedenis van de sociaal-economische verhoudingen binnen de textielindustrie en textielnijverheid en de geschiedenis van het design.

Met ingang van 2013 houdt THB op te bestaan. De Stichting Textiegeschiedenis zal samen met de Textielcommissie.nl een nieuw tijdschrift uitgeven: Studies in Textiel.