Kunst, natuur en techniek op en rond kasteel Keukenhof
Jaar van uitgifte 2009
Nur1 680
Nur2 654
Reeks naam Jaarboek Kasteel Keukenhof
Status leverbaar
Taal Nederlands
Bindwijze geb
Bladzijdes 224
Redactie Gerard Jaspers e.a.
Reeks nummer 3
Plaats van uitgave Hilversum
Druk 1

Inhoud: HERMAN HOLLANDER, Het jaar 2008 op landgoed en kasteel Keukenhof - een kleine kroniek   GERARD JASPERS, Uit het oog - niet uit het hart. De teloorgang van een schilderijencollectie   KEES LANGEVELD, Natuurlijke historie van Keukenhof: planten, mossen en paddenstoelen   KEES VAN DER LEER, Van Santvliet te Lisse naar Zandvliet in Den Haag   MEINDERT STOKROOS, Oude installatietechniek op kasteel Keukenhof   Over de auteurs

'Het derde Jaarboek Kasteel Keukenhof biedt aangename bijdragen over de geschiedenis van het kasteel en zijn bewoners. De artikelen zijn vlot geschreven en bieden voor elk wat wils.' Paula Dix-Hertogh op: www.historischhuis.nl/recensies 19-11-2009; 'Het is opnieuw een gevarieerde en zeer interessante uitgave geworden.' [...] De serie heeft inmiddels namelijk duidelijk bewezen meer te zijn dan een "eenvoudig" verlengstuk van het boek dat A.M. Hulkenberg in 1975 over Keukenhof schreef.' Nieuwsblad van de Vereniging Oud Lisse 8 (2009) 4, p. 40. Tevens gesignaleerd in: Kabelkrant Piet Kaptein; Geschiedenis Magazine 44 (2009) 8; Nieuwsblad Vereniging Oud Lisse 9 (2010) 1, p. 9.

Kunst, natuur en techniek op en rond kasteel Keukenhof

9789087041250
19,
+ Toevoegen
Op voorraad in de webshop
Op werkdagen voor 14.00 besteld, dezelfde dag ter post bezorgd. De levertijd is afhankelijk van de postale diensten.
Plaats op verlanglijstje

Beschrijving

 

In dit derde JAARBOEK KASTEEL KEUKENHOF wordt aandacht besteed aan verschillende aspecten van de geschiedenis van landgoed en kasteel. Het eerste artikel beschrijft de grandioze schilderijencollectie die de toenmalige eigenaren tussen 1847 en 1900 opbouwden, met werken van Nederlandse meesters en van Caspar Wolf, de Zwitserse schilder van Alpenlandschappen. Na de Tweede Wereldoorlog kwam een einde aan dit unieke kunstpatrimonium. Het tweede artikel gaat over de geschiedenis van Santvliet, dat deel van het landgoed Keukenhof waar sinds 1949 de jaarlijkse internationaal bekende bloembollenmanifestatie wordt gehouden. De naam van lyceum Zandvliet in het Haagse Bezuidenhout verwijst hiernaar. De derde bijdrage behandelt de flora van het Keukenhofbos, terwijl het laatste artikel de lezer meeneemt naar de tijd waarin op de Keukenhof allerlei moderne technische verworvenheden werden gerealiseerd die het leven op het kasteel veraangenaamden.