Jaarboek voor Middeleeuwse Geschiedenis 6 (2003)
Jaar van uitgifte 2004
Nur1 684
Nur2 613
Reeks naam Jaarboek voor Middeleeuwse Gesch.
Status leverbaar
Taal Nederlands
Bindwijze ing
Bladzijdes 238
Redactie B.J.P. van Bavel e.a.
Reeks nummer 6
Plaats van uitgave Hilversum
Druk 1

Inhoud: ARNOUD-JAN BIJSTERVELD/PAUL TRIO, Van gebedsverbroedering naar broederschap. De evolutie van het fraternitas-begrip in de Zuidelijke Nederlanden in de volle Middeleeuwen   AD VAN ELS, De Romaanse reliëf in de Pieterskerk te Utrecht   JACOBA VAN LEEUWEN, Schepeneden in de Lage Landen. Een eerste verkenning van hun betekenis, overlevering en formulering (dertiende tot zestiende eeuw)   KOEN GOUDRIAAN, Het Leven van Liduina en de Moderne Devotie   Over de auteurs

'Het Jaarboek voor Middeleeuwse Geschiedenis levert dus naar goede gewoonte ook in deze zesde jaargang boeiende, afwisselende en wetenschappelijk hoogstaande bijdragen af.' Valerie Vermassen in: Signum XVI (2004) 3, p. 133-136. 'De bijdragen zijn zeer uitnodigend geschreven, ook al gaat het over geschiedenisstudie op hoog niveau.' Walter Smits in: De Leeswolf 10 (2004) 5, p. 423. Verder gesignaleerd in: Recensiebank historischhuis.nl; Collatie 14 (okt. 2004); Medioevo Latino XXVII (2006), p. 839-840, 975-976, 993-994.

Jaarboek voor Middeleeuwse Geschiedenis 6 (2003)

9065507906
29,
+ Toevoegen
Op voorraad in de webshop
Op werkdagen voor 14.00 besteld, dezelfde dag ter post bezorgd. De levertijd is afhankelijk van de postale diensten.
Plaats op verlanglijstje

Beschrijving

 

Het Jaarboek voor Middeleeuwse Geschiedenis, onder redactie van Bas van Bavel (Utrecht), Arnoud-Jan Bijsterveld (Tilburg), Bram van den Hoven van Genderen (Utrecht), Antheun Janse (Leiden), Hans Mol (Leeuwarden, Fryske Akademy), Walter Simons (Dartmouth College USA), Erik Thoen (Gent) en Paul Trio (Leuven/Kortrijk), wil een boven-regionaal forum bieden voor bijdragen over de geschiedenis van de Nederlanden. Het richt zich op de klassieke onderdelen van de middeleeuwse geschiedenis en haar hulpwetenschappen, met de nadruk op politieke, institutionele en sociaal-economische geschiedenis. Verder komen artikelen op rechtshistorisch, historisch-geografisch en archeologisch terrein voor plaatsing in aanmerking. De diverse bijdragen worden behalve door de redactie elk ook steeds beoordeeld door een of meer externe referenten.