Jaarboek voor Middeleeuwse Geschiedenis 12 (2009)
Derde taal Frans
Jaar van uitgifte 2010
Nur1 684
Nur2 704
Reeks naam Jaarboek voor Middeleeuwse Gesch.
Status leverbaar
Taal Nederlands
Bindwijze ing
Bladzijdes 197
Redactie A.-J. Bijsterveld e.a.
Reeks nummer 12
Plaats van uitgave Hilversum
Druk 1

Inhoud: FREDERIK KEYGNAERT, Misbruik en devaluatie van excommunicatie in het Merovingische rijk   HEIN H. JONGBLOED, Vier ‘Xantener’ Gottfriede (c. 905-1018): Königsverwandtschaft und Reichspolitik am Beispiel des ersten Niederlotharingischen Herzogshauses (959-1012)   DAVID KUSMAN, Asymétrie de l'information et crédit médiéval: les déboires financiers du comte Renaud Ierde Gueldre avec le banquier astésan Tadeo Cavazzonne à la fin duXIIIe siècle   J.W.J. BURGERS, De grafelijke raad in Holland en Zeeland ten tijde van graaf Willem III (1304-1337)   FLORENCE W.J. KOORN†/J.A. (HANS) MOL, Netwerken voor het Heilige Land. Jacob van Zuden en de expansie van de johannieters in het bisdom Utrecht   HENDRIK CALLEWIER, De omgekeerde wereld van de Brugse ezelspaus. Een omstreden aspect van de laatmiddeleeuwse kerkelijke feestcultuur   Over de auteurs

‘Het Jaarboek voor Middeleeuwse Geschiedenis heeft een reputatie opgebouwd met uitgebreide en uitgediepte studies in de klassieke onderdelen van de middeleeuwse geschiedenis en haar hulpwetenschappen. De recensies over de eerste jaargangen waren alleszins positief. […] Na meer dan tien jaar blijft het Jaarboek voor Middeleeuwse Geschiedenis een baken van gedegen en vernieuwend onderzoek. Daarbij vallen zowel de comparatieve aanpak als de belangrijke inbreng van originele bronnenstudie op. […] Dat zoveel wetenschap toch boeiend neergeschreven, en overzichtelijk voorgesteld wordt door middel van eenvormig gestructureerde artikels, een beknopt kritisch apparaat, nuttige illustraties en een duidelijke bibliografie is de verdienste van zowel de auteurs als de redactie van het Jaarboek voor Middeleeuwse Geschiedenis.’ Janick Appelmans op: www.contactgroepsignum.eu, 05-09-2012. Tevens gesignaleerd in: Medioevo Latino 33 (2012) p. 837.

 

 

Jaarboek voor Middeleeuwse Geschiedenis 12 (2009)

9789087041458
29,
+ Toevoegen
Op voorraad in de webshop
Op werkdagen voor 14.00 besteld, dezelfde dag ter post bezorgd. De levertijd is afhankelijk van de postale diensten.
Plaats op verlanglijstje

Beschrijving

 

Het Jaarboek voor Middeleeuwse Geschiedenis, dat sinds 1998 verschijnt, wil een boven-regionaal forum bieden voor bijdragen over de geschiedenis van de Nederlanden. Het richt zich op de klassieke onderdelen van de middeleeuwse geschiedenis en haar  hulpwetenschappen, met de nadruk op politieke, institutionele en sociaal-economische geschiedenis, maar ook artikelen op rechtshistorisch, historisch-geografisch en archeologisch terrein worden opgenomen.