Kasteel Keukenhof: huis en haard
Jaar van uitgifte 2015
Nur1 693
Nur2 694
Reeks naam Jaarboek Kasteel Keukenhof
Status leverbaar
Taal Nederlands
Bindwijze geb
Bladzijdes 127
Redactie Ignus Maes e.a.
Reeks nummer 8
Plaats van uitgave Hilversum
Druk 1

Inhoud: GERARD JASPERS, Ten geleide   RONALD VAN IMMERSEEL/PETER VERHOEFF, De Nieuwe Plantage in de tuin- en parkaanleg van landgoed Keukenhof   ANNECHIEN BERTHEUX/i.s.m. JAN PIET PUYPE, Het wapenrek in de Herenkamer van kasteel Keukenhof   GERARD JASPERS, Een bijzonder kamerscherm uit kasteel Keukenhof   GERARD JASPERS, De Encyclopédie van Diderot en D’Alembert in de bibliotheek van kasteel Keukenhof    LEO WEVERS, Beschouwing van Keukenhofs schouwen   MARIA VAN VLIJMEN, De kachels en fornuizen in kasteel Keukenhof   Over de auteurs

Lees ook: 'Een bevlogen onderzoeker en publicist. De Jaarboeken van Kasteel Keukenhof', waarin Mickey de Rooy spreekt met Gerard Jaspers, in: Rubriek/ De onmisbare vrijwilliger, Arcadië 7 (2015) 5, p. 20-22.

Kasteel Keukenhof: huis en haard

9789087045593
14,
+ Toevoegen
Op voorraad in de webshop
Op werkdagen voor 14.00 besteld, dezelfde dag ter post bezorgd. De levertijd is afhankelijk van de postale diensten.
Plaats op verlanglijstje

Beschrijving

Jaarboek kasteel Keukenhof 8.
 

 

Dit achtste Jaarboek bevat zeven artikelen over verschillende aspecten van kasteel en landgoed Keukenhof. Ronald van Immerseel en Peter Verhoeff gaan in op de historische achtergronden van de Nieuwe Plantage en laten zien hoe uniek de in dat deel van de kasteeltuin aangelegde terrassen zijn. Annechien Bertheux-Graatsma en Jan Piet Puype nemen het Wapenrek met slag-, schiet- en stootwapens in de Herenkamer ‘op de korrel’. Gerard Jaspers beschrijft een niet meer aanwezig zesdelig kamerscherm uit de tijd van Lodewijk XV met afbeeldingen van drie Franse paleizen. In een tweede artikel van zijn hand gaat de aandacht uit naar de in de Keukenhofbibliotheek aanwezige roofdruk uit Lucca van de beroemde Encyclopédie van Diderot en D’Alembert. Tot slot beschrijft Leo Wevers de schouwen en vertelt Maria van Vlijmen ons meer over de haarden van het kasteel Keukenhof.

Samen met de andere delen in de reeks genomineerd voor de Itahakaprijs 2016.