In Nederland's Patriciaat, beter bekend als het 'Blauwe boekje', worden genealogieën opgenomen van families die de afgelopen honderdvijftig jaar (of langer) een vooraanstaande rol hebben gespeeld in de Nederlandse samenleving en waarvan de leden nog steeds op de voorgrond treden in de werelden van wetenschap en cultuur, rechtspraak, openbaar bestuur of het bedrijfsleven. De serie, die is begonnen in 1910, was direct een succes en geldt als een belangrijk genealogisch naslagwerk. Sinds 2016 wordt de uitgave verzorgd door het samenwerkingsverband tussen Historisch Bureau De Clercq en Uitgeverij Verloren, onder auspiciën van Stichting Het Blauwe Boekje, uitgever van Nederland's Patriciaat. Voor meer informatie over het Nederland's Patriciaat in het algemeen, zie: www.blauweboekje.nl.
Deel 96 bevat de genealogieën van dertien families (Appeldoorn, Van Beuningen, Cluysenaer, Delprat, Van Goudoever (oudste tak), Planten, Rauwenhoff, Rost Onnes, Stinstra, Strens, Tielens, Tjeenk/de Bie Leuveling Tjeenk en Wilkens), zoals gebruikelijk deels heropname en deels families die voor het eerst in de serie worden beschreven. Twee van deze 'nieuwkomers' zijn in de twintigste eeuw uitgestorven.
Voor meer informatie over dit deel van de 'blauwe boekjes', zie: www.blauweboekje.nl/delen/96.
'Aan de totstandkoming van deze uitgave leverde een groot aantal deskundigen en familieleden van de beschreven geslachten hun medewerking. In een interessante inleiding schrijft Conrad Gietman dat de zogenaamde blauwe boekjes niet alleen een genealogische samenvatting inhouden, maar ook gezien kunnen worden als een cultuurhistorisch fenomeen. Uniek is dat deze serie over families uit de zogenaamde hogere burgerij tot stand is gekomen. Nergens in Europa is zo’n inspanning geleverd om de genealogieën van niet-adellijke geslachten samen te brengen en te publiceren.' René Dessing in: Nieuwsbrief sKBL 7 (2020) 2.