Kasteel en landschap
Jaar van uitgifte 2018
Nur1 694
Nur2 901
Reeks naam THG
Status leverbaar
Taal Nederlands
Bindwijze ing
Bladzijdes 71
Redactie Jaap Evert Abrahamse, Henk Baas en Sonja Barends
Extra geïllustreerd (kleur)
Reeks nummer 2 (2017) 4
Plaats van uitgave Hilversum
Druk 1

Inhoud: Inhoud: REDACTIONEEL   Artikelen: DIANA SPIEKHOUT/THEO SPEK, Het kastelenlandschap van Goor en Diepenheim tussen 1000-1450. Een interdisciplinaire en diachrone studie naar de wisselwerking tussen kasteel en landschap   JAN VAN DOESBURG/TACO HERMANS/BAS VAN DER LAAN/HANS RENES, Kastelen in middeleeuwse veenontginningen   HENK BAAS, Kastelen en landschap op kaart   Serie dorpen: EGBERT WOLLESWINKEL, Kasteeldorp Renswoude. Een politieke creatie uit de Gouden Eeuw   Landschap op papier: MENNE KOSIAN, Dit was ’t Paladium der Braaven. Opgravingstekeningen van de Burcht in Leiden   Discussie: HEIDI DE MARE, Het beeld als bron. Een beschouwing naar aanleiding van recent onderzoek naar Het Straatje van Vermeer   Literatuuroverzicht

'Kastelen hebben altijd in de belangstelling gestaan van (bouw)historici en archeologen. Hierbij is de aandacht veelal intern gericht geweest. Wat gebeurde er in het kasteel? Welke bouwfasen zijn te onderscheiden? De aandacht voor wat er buiten de slotgracht gebeurde, is relatief recent. Dit themanummer biedt een goede gelegenheid om mee te kijken in het "werk bij uitvoering" aan het onderzoek naar kastelen in relatie tot het landschap.' Leon Mijderwijk op: historien.nl, 23 januari 2018. Ook besproken in de boekenrubriek van: Kasteel en Buitenplaats 20 (2018) 61, p. 28-29. Ook besproken in: Kasteel & Buitenplaats 20 (2018) 61, p. 28-29.

Kasteel en landschap

9789087046996
10,
+ Toevoegen
Op voorraad in de webshop
Op werkdagen voor 14.00 besteld, dezelfde dag ter post bezorgd. De levertijd is afhankelijk van de postale diensten.
Plaats op verlanglijstje

Beschrijving

Tijdschrift voor H.istorische Geografie 2 (2017) 4.
 

 

Onder de naam Château Gaillard organiseren Europese kasteelkundigen al sinds 1962 een jaarlijks congres. Het congres van 2016 ging over kastelen in het landschap. Dit themanummer van Tijdschrift voor Historische Geografie bevat de bewerkte vertalingen van de beide Nederlandse bijdragen. Beide artikelen werken de relatie tussen kastelen en het omringende landschap uit in een deel van Nederland. Daarnaast bevat het nummer een kaart van kastelen en kasteelterreinen. Ook de vaste rubrieken staan in het teken van kastelen.