Een lust voor het oog

Specificaties

Jaar van uitgifte 2021
Nur1 648
Nur2 693
Status in voorbereiding
Taal Nederlands
Bindwijze harde band
Bladzijdes ca. 350
Extra fotografie Dick Valentijn; verwacht april 2021; omvang en prijs onder voorbehoud
Plaats van uitgave Hilversum

Een lust voor het oog

Botine Koopmans | 9789087049089
39,95
+ Toevoegen
Dit boek is nog niet verschenen, of in herdruk. Wij noteren uw bestelling en leveren het boek direct na (her)verschijning.
Plaats op verlanglijstje

Beschrijving

25 Haagse kerken
 

Dit boek is nog niet verschenen. Bestelde exemplaren worden direct na de verschijning toegezonden.
Kerken bepalen als geen ander bouwwerk het beeld van een stad of een dorp. In Den Haag is dat niet anders. Zeker de grote kerken met hun hoge torens vormen belangrijke bakens en oriëntatiepunten in de wijk. Minder zichtbaar maar net zo belangrijk is de binnenkant. Kosten noch moeite werden gespaard om de interieurs zo mooi mogelijk in te richten en zij vormen vaak een hoogtepunt in het oeuvre van een architect of kunstenaar.
Dat maken de 25 kerken in dit boek meer dan duidelijk. Auteur Botine Koopmans beschrijft op aansprekende wijze hun geschiedenis in chronologische volgorde. Leidend voor de keuze van de kerken was de gaafheid van het interieur. De lezer maakt zo kennis met een wereld vol onvermoede pracht en praal, vol verborgen juweeltjes, of ontdekt de koele eenvoud van stenen vloeren en houten banken. De sfeervolle beelden van fotograaf Dick Valentijn laten prachtig zien hoe zeer de katholieke, protestantse, joodse en islamitische interieurs van elkaar verschillen en hoe de architecten en kunstenaars de ideeën en religieuze gevoelens steeds weer op een andere wijze hebben vertaald.