Tussen dierenliefde en milieubeleid
Jaar van uitgifte 2007
Nur1 680
Nur2 940
Reeks naam Jaarboek voor Ecologische Gesch.
Status leverbaar
Taal Nederlands
Bindwijze ing
Bladzijdes 190
Redactie Henny van der Windt e.a.
Reeks nummer 2007
Imprint Academia Press
Plaats van uitgave Gent
Druk 1

Inhoud: Redactioneel   ERIK THOEN/CHRISTOPHE VERBRUGGEN/HENNY VAN DER WINDT/HILDE GREEFS, 'Ecologische geschiedenis': een discipline met oude wortels, vele takken en jonge vruchten   MARJOLEIN ’T HART, Tussen dierenliefde en milieubeleid. Tien jaar ecologische geschiedschrijving in België en Nederland in internationaal perspectief   DRIES TYS/PIETERJAN DECKERS, Waarom een kip nooit zomaar een kip is: ecologische geschiedenis en archeologie: een inleiding   WIETSKE PRUMMEL, Mens en dier in de pre- en protohistorie van Noord-Nederland   CHLOÉ DELIGNE, Stedelijke vervuiling in het verleden: een inleiding   DAVE DE RUYSSCHER, 'Ter minster schade'. Milieurecht en -rechtspraak tussen buren te Antwerpen en Mechelen in de zestiende en zeventiende eeuw   HENK VAN ZON, Duurzaamheid: een inleiding   TOM VERBEKE, De milieu-Kuznets curve voor SO2 en CO2 in Nederland en België   HENNY VAN DER WINDT, Ecologische geschiedenis en sociale bewegingen: een inleiding   HENNY VAN DER WINDT/DIRK BOGAERTS, Vlaamse en Nederlandse natuurbeschermers op zoek naar een betere natuur: discoursen en strategieën in de periode 1945-2005   Recensies   English Abstracts

'Zo geeft het Jaarboek voor Ecologische Geschiedenis 2007 een interessant overzicht van de verscheidenheid van het onderwerp. De verschillende invalshoeken, geschiedenis, natuurwetenschappen, sociologie en archeologie, benadrukken de complexiteit van het onderzoeksgebied. Dit doet echter geen afbreuk aan de overzichtelijkheid maar vormt het juist tot een boeiend geheel.' Diane Spelbos in: www.historischHuis.nl/recensiebank.

Tussen dierenliefde en milieubeleid

9789038211862
19,
+ Toevoegen
Op voorraad in de webshop
Op werkdagen voor 14.00 besteld, dezelfde dag ter post bezorgd. De levertijd is afhankelijk van de postale diensten.
Plaats op verlanglijstje

Beschrijving

Jaarboek voor Ecologische Geschiedenis 2007.
 

 

Dit tiende Jaarboek voor Ecologische Geschiedenis laat zowel de ontwikkeling als de diversiteit van het vakgebied zien. Terugblikkend schetst Erik Thoen samen met anderen de belangrijkste thema's en vragen van de discipline, terwijl Marjolein 't Hart de opeenvolgende jaarboeken karakteriseert en positioneert. De overige artikelen tonen enkele resultaten van ecologisch historisch onderzoek en worden elk door een uitvoerige redactionele inleiding in een breder perspectief geplaatst.