De collega's van Verloren

Directeur/uitgever: Thys VerLoren van Themaat, verloren@verloren.nl 
Vormgever en promotie: Tanja Stropsma, tanja@verloren.nl
Opmaker: Nienke de Vries, nienke@verloren.nl
Opmaker en vormgever: Patricia Harsevoort, patricia@verloren.nl
Magazijn en verkoop: Dennis Boog, dennis@verloren.nl
Administratie en verkoop: Wampe de Veer, wampe@verloren.nl
Redactie en assistent-uitgever: David Verster, david@verloren.nl


De werkwijze van Verloren

Wij publiceren academische boeken en tijdschriften over (Nederlandse) geschiedenis en historische letterkunde. Onze publicaties zijn deels gericht op het academische publiek, deels op het algemene publiek met belangstelling voor onze onderwerpen. Wij beoordelen alle binnenkomende manuscripten op de vraag, of zij iets toevoegen aan onze kennis op de genoemde terreinen, en of dat gebeurt op een wetenschappelijk verantwoorde wijze. Als beide vragen positief kunnen worden beantwoord, willen wij wat ons is aangeboden graag uitgeven. 

Als wij besluiten dat wij een boek willen uitgeven, doen wij veelal suggesties tot verbetering. Vervolgens gaan wij rekenen: hoe groot kan de oplage zijn, wat zijn de kosten en mogelijke opbrengsten van het boek? In veel gevallen blijkt uit de berekeningen dat er geld bij moet: dat er subsidie gevonden moet worden. Wij staan de auteurs terzijde bij het zoeken naar subsidies, waar nodig vragen wij die ook zelf aan. Zijn de boeken eenmaal gedrukt en gebonden, dan komen ze in ons eigen magazijn te liggen.  

Een klein deel van de voorraad gaat naar het CB in Culemborg, voor de distributie naar de boekhandel. Daarnaast zorgen we dat de boeken worden aangemeld bij Bol.com, Boekenroute en vele andere webwinkels. Een belangrijk deel van de verkoop gaat via onze eigen webwinkel. Verder staan wij regelmatig op beurzen en markten, zoals de Deventer Boekenmarkt en de Nieuwe Boekenbeurs in Utrecht. We zorgen dat de klanten weten welke boeken verschijnen door het versturen van papieren catalogi, elektronische nieuwsbrieven, en door meldingen in de sociale media, recensies in kranten en tijdschriften, en advertenties in vakbladen.

De webshop van Verloren

Welkom op onze website. U vindt hier informatie over al onze publicaties, kunt de boeken en tijdschriften bestellen en van veel publicaties de PDF downloaden.

U kunt veilig betalen, heeft in Nederland geen verzendkosten bij bestellingen van meer dan €10,- en de mogelijkheid om binnen 7 dagen te retourneren. 

Kunt U iets niet vinden? U kunt altijd bellen of mailen.

Geschiedenis van de uitgeverij

De uitgeverij is opgericht op 1 september 1979 door Thys VerLoren van Themaat. Aanleiding voor de inschrijving in de Kamer van Koophandel in Amsterdam was, dat er een uitgaveovereenkomst getekend moest worden met Hans van Rij (voor Alpertus van Metz' De diversitate temporum). Hans van Rij heeft later tevens de editie en vertaling van de Narracio ... verzorgd: dat boek is uitgekomen in 1989 en gepresenteerd bij het tienjarig bestaan van de uitgeverij.

We zijn begonnen in een onderstuk aan de Da Costakade in Amsterdam, deelden daar een kantoor met een collega en werkten ook veel vanuit de zolderkamer. Later is de uitgeverij verhuisd naar Hilversum en daar nu gevestigd in de voormalige Torenlaankerk, een voormalige Doleantiekerk die uitmuntend bij ons past. De uitgeverij verzorgt de productie van 60 tot 70 boeken per jaar. Daarnaast geven wij enkele tijdschriften uit.

Met recht kunnen wij al jaren beweren: 'Uitgeverij Verloren maakt geschiedenis'. Wij zijn de grootste werkelijk in geschiedenis gespecialiseerde wetenschappelijke uitgeverij in Nederland en leveren een belangrijke bijdrage aan het verspreiden van kennis van de middeleeuwse en vaderlandse geschiedenis. Daarnaast publiceren wij edities van en studies over de historische letterkunde van de Nederlanden. 

Algemene informatie

Bezoeken, bezichtigen, boeken kijken en kopen
In ons kantoor, een voormalige Doleantiekerk, bent u altijd welkom. Alle boeken zijn te bekijken in onze bibliotheek. Wat op voorraad is, kunt u kopen. Koopjes zijn te vinden in onze beschadigdenkast. Onze recente catalogi zijn te vinden als PDFs onder het tabje 'extra info'.  

Zoeken en bestellen
De inhoud van de meeste van onze boeken is doorzoekbaar via Google. De inhoud kan daar (deels) worden gelezen, maar niet gekopieerd of geprint. Wij zien dit als extra service voor auteurs en lezers en als marketinginstrument. Uitgeverij Verloren stuurt bestelde boeken met een factuur toe. Binnen Nederland berekenen wij bij bestellingen van méér dan €10 geen verzendkosten (bij bestellingen van €10 of minder rekenen we €3 aan porti), buiten Nederland de werkelijke porti. Op de factuur vindt u alle gegevens over de wijze van betalen. De prijzen in de catalogus zijn overigens inclusief BTW maar staan bij nog niet verschenen boeken niet vast. Op deze site kunt u betalen met iDEAL of PayPal (bij PayPal kunt U ook met creditcard betalen). U kunt er ook om vragen om achteraf te betalen op basis van een door ons met de bestelling meegezonden factuur. In dat geval brengen we €1,00 aan orderkosten in rekening. 
Boekhandels (ook in België) kunnen de meeste boeken bestellen bij het CB of direct bij ons. 
Onze boeken kunnen ook worden besteld bij Boekenroute.nl

Rekeningnummers: NL44INGB0004489940 en NL59RABO0398247528.

Downloads, Nieuws en Tijdschriften
U kunt databestanden ophalen door te klikken op extra info. Een van de databestanden is een Excel-bestand met een overzicht van al onze uitgaven, een ander een overzicht van onze reeksen en series. Op de Nieuwspagina kunt u zien wat er de afgelopen weken aan nieuwe titels is verschenen. Tevens treft u daar andere actuele informatie. 
Onder Tijdschriften kunt u een korte beschrijving vinden van de tijdschriften die door ons worden uitgegeven. Daar kunt u ook lezen hoe u zich kunt abonneren. Bij sommige tijdschriften staan ook op te halen bestanden, bestemd voor de abonnees. Ook vindt u verwijzingen naar de sites van verschillende van deze tijdschriften. 

Manuscripten aanbieden
Wij beoordelen manuscripten die aan ons worden toegestuurd altijd eerst inhoudelijk. We kijken of het inhoudelijk in ons fonds past - studies op het gebied van de geschiedenis en (historische) letterkunde van de Nederlanden - en het eraan ten grondslag liggende onderzoek voldoende verantwoord is. Daarna gaan wij rekenen: welke oplage is haalbaar voor dit boek bij een redelijke prijs, wat zijn de productiekosten en wat brengt een handelseditie van het boek mogelijk op. Als deze calculatie tot een tekort leidt, kunnen wij de auteur en/of opdrachtgever behulpzaam zijn bij het zoeken van fondsen om de nodige financiële middelen te vergaren. Toont de calculatie een overschot, dan kan in de auteursovereenkomst een royaltypercentage worden afgesproken. 

Vóór u een manuscript opstuurt, digitaal of op papier, is het raadzaam contact op te nemen met de directeur/uitgever, Thys VerLoren van Themaat (verloren@verloren.nl).