Willemijn Tuinstra (Universiteit Leiden) heeft met haar masterscriptie over Marcellus Franckheim (1587-1644) de zesde Uitgeverij Verloren/Johan de Witt-scriptieprijs voor geschiedenis gewonnen. De prijswinnaar ontving o.a. een geldprijs van € 1.500, een abonnement op Elsevier Weekblad en boekenpakketten van Elsevier Weekblad en Uitgeverij Verloren.

Casper Stouthuysen (Katholieke Universiteit Leuven) ontving de aanmoedigingsprijs van € 200,- voor zijn bachelorscriptie 'Laet Hollandt Hollandt sijn'. Daarin analyseert hij gedichten van de 17e-eeuwse dichter Daniel Heinsius in relatie tot andere dichters uit deze tijd.

De jaarlijkse Uitgeverij Verloren/Johan de Witt-scriptieprijzen gaan naar de beste bachelor- en/of masterscripties, die betrekking hebben op de Republiek der Nederlanden in de 17e eeuw. Doel is het stimuleren van historisch onderzoek naar dit belangrijke tijdvak. De prijzen worden uitgereikt in samenwerking met Elsevier Weekblad. 

Nadat juryvoorzitter mevr. dr. Ineke Huysman de overwegingen van de jury had toegelicht ontvingen de winnaars hun prijzen uit handen van Thys Verloren, eigenaar van Uitgeverij Verloren. Eerder hadden de genomineerden een toelichting gegeven op hun scripties.