Graag nodigt The Neo-Calvinism Research Institute u uit voor de internationale conferentie De kindertreinen en verder – Culturele, religieuze en politieke betrekkingen tussen Hongarije en de Lage Landen in het interbellum, die gehouden wordt op 6 en 7 februari 2020 in de St. Anna Kapel bij de Theologische Universiteit, Broederweg 15 te Kampen. Deze conferentie is deels Engelstalig en wordt georganiseerd samen met Vakgroep Neerlandistiek van de Eötvös Loránd Universiteit Budapest (ELTE).

Tijdens de conferentie zal de boekpresentatie plaatsvinden van De Hongaarse kindertreinen. Een levende brug tussen Hongarije, Nederland en België na de Eerste Wereldoorlog, een bundel onder redactie van Maarten J. Aalders, Gábor Pusztai & Orsolya Réthelyi en uitgegeven door Verloren. Van het boek verschijnt er ook Hongaarse editie bij uitgeverij L’Harmattan: A gyermekvonatok. Élő híd Magyarország, Hollandia és Belgium között az első világháború után. Deze wordt op 11 februari gepresenteerd tijdens een bijeenkomt in het Urania Movie Theater te Budapest. 

De toegangsprijs (inclusief koffie/thee en lunch) voor deze conferentie is € 20 (of €10 voor één dag); deelname aan het diner op 6 februari kost €15. U kunt zich tot 1 februari 2020 aanmelden via info@adckampen.nl

Het programma is te vinden op www.adckampen.nl

Nadere informatie: info@adckampen.nl of 038 – 44 717 30