Indische beroemdheden
Jaar van uitgifte 2018
Nur2 694
Reeks naam Indische Letteren
Status leverbaar
Taal Nederlands
Bindwijze ing
Bladzijdes 96
Redactie Jacqueline Bel e.a.
Extra geïllustreerd
Reeks nummer 33 (2018) 4
Plaats van uitgave Hilversum
Druk 1

Inhoud: REDACTIONEEL   ANNET MOOIJ, De topic of the day. Mina Krusemans weerzien met Indië   VILAN VAN DE LOO,  Tot het einde toe op den ingeslagen weg blijven voortgaan . Het testosteronproza van generaal J.B. van Heutsz   JAAP GOEDEGEBUURE, Verbannen uit het paradijs. Het Indië van Louis Couperus   LIESBETH HESSELINK, Voorvechtster van inheemse verpleegsters. Nel Stokvis-Cohen Stuart   GERARD TERMORSHUIZEN, ‘Hij stierf zoals hij had geleefd, opzienbarend’. Dominique Berretty, journalist en persmagnaat   ARNOUD ARPS, Een omstreden koloniale beroemdheid. Het geweld en de reputatie van Raymond Westerling in de dekolonisatieliteratuur   SANDER BAX, De schrijver als bekende Nederlander. De Van Dis Mythe: ‘Het land waar ik het meest nooit geweest ben’

'Deze aflevering bevat de lezingen van het symposium van 2017 met als thema Indische beroemdheden. Het bevat uitstekende lezingen van zeven auteurs, bijvoorbeeld over de schrijver Louis Couperus van de hand van Jaap Goedegebuure. De andere zes bijdragen behandelen beroemdheden uit de Indische samenlevingen, zoals over Dominique Beretty, geschreven door Gerard Termorshuizen. Maar ook een man als Raymond Westerling passeert de revue. Voor lezers die belangstelling hebben voor de Indische literatuur en de koloniale samenleving zijn deze bijdragen van grote informatieve waarde.' E. Mutter via: NBD Biblion, 24 april 2019.

Indische beroemdheden

9789087047641
12,50
+ Toevoegen
Op voorraad in de webshop
Op werkdagen voor 14.00 besteld, dezelfde dag ter post bezorgd. De levertijd is afhankelijk van de postale diensten.
Plaats op verlanglijstje

Beschrijving

Indische Letteren 33 (2018) 4.
 

 

Dit themanummer van Indische Letteren bevat de bijdragen van een symposium over 'Indische beroemdheden'. Aandacht is er voor Mina Kruseman, J.B. van Heutsz, Louis Couperus, voorvechtster van inheemse verpleegsters Nel Stokvis-Cohen Stuart, persmagnaat Dominique Berretty, Raymond Westerling en Adriaan van Dis.