Jaarboek voor Middeleeuwse Geschiedenis 3 (2000)
Jaar van uitgifte 2000
Nur1 684
Nur2 613
Reeks naam Jaarboek voor Middeleeuwse Gesch.
Status leverbaar
Taal Nederlands
Bindwijze ing
Bladzijdes 279
Redactie Bas van Bavel e.a.
Reeks nummer 3
Plaats van uitgave Hilversum
Druk 1

Inhoud: H. VAN DER LINDEN, De koningsroede. Een herziening van De Cope op het punt van de middeleeuwse ontginningssystematiek   BRIGITTE MEIJNS, De pauperes Christi van Watten. De moeizame beginjaren van de eerste gemeenschap van reguliere kanunniken in Vlaanderen (voor 1072-ca. 1100)   J.W.J. BURGERS, Geschiedschrijving in Holland tot omstreeks 1300   P. BOUSSEMAERE, De Ieperse lakenproductie in de veertiende eeuw opnieuw berekend aan de hand van de lakenloodjes   A. JANSE/J.M. VAN WINTER, Een bruiloftsmaal aan het Hollandse hof in 1369   G.W. DE MEYER, Middeleeuwse munten en hun gebruik in boekhoudingen   B. MINNEN, Adellijke dorpsprivileges in Brabant in de late Middeleeuwen. De privilegereeksen voor de heerlijkheden Rotselaar, Vorselaar en Retie (1407-1558)   Over de auteurs

'De redactie (...) wist (...) het jaarboek uit te bouwen tot een kwalitatief hoogstaande wetenschappelijke periodiek met een zwaartepunt rond de middeleeuwse institutionele geschiedenis. (...) In zijn (...) bestaan heeft het Jaarboek voor Middeleeuwse Geschiedenis zich weten door te zetten als een kwaliteitsvol tijdschrift met keurige illustraties en overzichtelijk kaartmateriaal.' Janick Appelmans in: Signum 15 (2003) 3, p. 75-80. Verder gesignaleerd in: Spiegel Historiael 36 (2001) 6, p. 265; Medioevo Latino; Leesidee 2000-2005.

Jaarboek voor Middeleeuwse Geschiedenis 3 (2000)

9789065506252
29,
+ Toevoegen
Op voorraad in de webshop
Op werkdagen voor 14.00 besteld, dezelfde dag ter post bezorgd. De levertijd is afhankelijk van de postale diensten.
Plaats op verlanglijstje

Beschrijving

 

Het Jaarboek voor Middeleeuwse Geschiedenis, onder redactie van Bas van Bavel (Amsterdam, UvA), Arnoud-Jan Bijsterveld (Nijmegen), Antheun Janse (Leiden), Hans Mol (Leeuwarden, Fryske Akademy), Erik Thoen (Gent) en Paul Trio (Leuven/Kortrijk), wil een boven-regionaal forum bieden voor bijdragen over de geschiedenis van de Nederlanden. Het richt zich op de klassieke onderdelen van de middeleeuwse geschiedenis en haar hulpwetenschappen, met de nadruk op politieke, institutionele en sociaal-economische geschiedenis. Verder komen artikelen op rechtshistorisch, historisch-geografisch en archeologisch terrein voor plaatsing in aanmerking. De diverse bijdragen worden behalve door de redactie elk ook steeds beoordeeld door een of meer externe referenten.