Jaarboek voor Middeleeuwse Geschiedenis 11 (2008)
Derde taal Frans
Jaar van uitgifte 2008
Nur1 684
Nur2 613
Reeks naam Jaarboek voor Middeleeuwse Gesch.
Status leverbaar
Taal Nederlands
Tweede taal Engels
Bindwijze ing
Bladzijdes 250
Redactie M. Boone e.a.
Reeks nummer 11
Plaats van uitgave Hilversum
Druk 1

Inhoud: HEIN H. JONGBLOED, 'Cold case' Upladen (oktober 1016). Godfrieds prefectuur tussen grote politiek en dynastieke competitie (850-1101)   ALEXIS WILKIN, Le destin des biens de Roosbeek. Un épisode dans les relations politiques entre le Brabant et Liège (XIIe-XIIIe siècles)   HANNES LOWAGIE, 'Bij desperatien'. Zelfmoord in het graafschap Vlaanderen tijdens de Bourgondische periode (1384-1500)   JACO ZUIJDERDUIJN, Assessing a late medieval capital market. The capacity of the market for renten in Edam and De Zeevang (1462-1563)   J.A. (HANS) MOL/JUSTINE SMITHUIS, De Friezen als uitverkoren volk. Religieus-patriottische geschiedschrijving in vijftiende-eeuws Friesland   R.J. STAPEL, 'Onder dese ridderen zijn oec papen'. De priesterbroeders in de balije Utrecht van de Duitse Orde (1350-1600)   Over de auteurs

'Het elfde Jaarboek voor middeleeuwse geschiedenis bevat zes interessante artikelen met een grote diversiteit. [...] Hierdoor heeft het jaarboek voor een ieder die geïnteresseerd is in middeleeuwse geschiedenis iets te bieden. [...] Bijzonder interessant is het artikel van Hannes Lowagie over zelfdoding.' Drs. Aron de Vries M.A. op: www.historischhuis.nl/recensies; ‘Het Jaarboek voor Middeleeuwse Geschiedenis heeft een reputatie opgebouwd met uitgebreide en uitgediepte studies in de klassieke onderdelen van de middeleeuwse geschiedenis en haar hulpwetenschappen. De recensies over de eerste jaargangen waren alleszins positief. […] Na meer dan tien jaar blijft het Jaarboek voor Middeleeuwse Geschiedenis een baken van gedegen en vernieuwend onderzoek. Daarbij vallen zowel de comparatieve aanpak als de belangrijke inbreng van originele bronnenstudie op. […] Dat zoveel wetenschap toch boeiend neergeschreven, en overzichtelijk voorgesteld wordt door middel van eenvormig gestructureerde artikels, een beknopt kritisch apparaat, nuttige illustraties en een duidelijke bibliografie is de verdienste van zowel de auteurs als de redactie van het Jaarboek voor Middeleeuwse Geschiedenis.’ Janick Appelmans op: www.contactgroepsignum.eu, 05-09-2012. Verder gesignaleerd in: International Medieval Bibliography 2009; Geschiedenis Magazine 44 (2009) 6 en in: Medioeva Latino 33 (2012) p. 837.

Jaarboek voor Middeleeuwse Geschiedenis 11 (2008)

9789087040642
29,
+ Toevoegen
Op voorraad in de webshop
Op werkdagen voor 14.00 besteld, dezelfde dag ter post bezorgd. De levertijd is afhankelijk van de postale diensten.
Plaats op verlanglijstje

Beschrijving

 

Het Jaarboek voor Middeleeuwse Geschiedenis, dat sinds 1998 verschijnt, wil een boven-regionaal forum bieden voor bijdragen over de geschiedenis van de Nederlanden. Het richt zich op de klassieke onderdelen van de middeleeuwse geschiedenis en haar hulpwetenschappen, met de nadruk op politieke, institutionele en sociaal-economische geschiedenis, maar ook artikelen op rechtshistorisch, historisch-geografisch en archeologisch terrein worden opgenomen.