Specificaties

Jaar van uitgifte 2021
Nur1 686
Nur2 704
Status in voorbereiding
Taal Nederlands
Bindwijze gebrocheerd in slap omslag
Bladzijdes 448
Extra verschijnt 13 augustus 2021
Plaats van uitgave Hilversum

Met de moed der hoop

Gabrielle Dorren | 9789087049096
35,
+ Toevoegen
Dit boek is nog niet verschenen, of in herdruk. Wij noteren uw bestelling en leveren het boek direct na (her)verschijning.
Plaats op verlanglijstje

Beschrijving

Een geschiedenis van de Vrouwen van Bethanië

 

Dit boek is nog niet verschenen. Bestelde exemplaren worden direct na de verschijning toegezonden.
Een groepje geëngageerde katholieke vrouwen begon in 1919 een avontuur.
Onder de naam ‘Vrouwen van Bethanië’ stelden zij zich ten doel mensen op het spoor van God te brengen. De grondlegger van hun beweging was Jacques van Ginneken, pater jezuïet. Gekleed in burger maar gebonden aan geloften vestigden zij zich in de grote steden waar de nood aan een bevrijdende en menslievende God volgens hen het hoogst was.
De Vrouwen van Bethanië raakten vertrouwd met jong en oud, arm en rijk, laag- en hoogopgeleiden van alle stromingen en gezindten. Niet alleen in Nederland, ook in Oostenrijk, Rome, de Verenigde Staten en Spanje hebben zij geloofsbegeleiding gegeven en mensen geestelijk en sociaalmaatschappelijk bijgestaan, overtuigd van een heilige ruimte in ieder mens.
Naast hun collectieve geschiedenis en spiritualiteit zijn er de minstens zo bijzondere persoonlijke verhalen van de vrouwen. Het zijn krachtige getuigenissen van hoop en vertrouwen, van doorleefde spiritualiteit die inspireert en motiveert.