Onno Greiner (1924-2010)
Jaar van uitgifte 2016
Nur1 648
Nur2 694
Reeks naam BONAS
Status leverbaar
Taal Nederlands
Bindwijze ing
Bladzijdes 256
Plaats van uitgave Hilversum
Druk 1
Boeksoort w

'Eindelijk was er dus een architect die diep nadacht over de relatie tussen publiek en podium. Het boek beschrijft op meerdere plekken zijn studies en analyses van theaterzalen. De tekeningen zijn in het boek bijna net zo belangrijk als de artikelen. Naast de artikelen beslaat een oeuvrecatalogus ongeveer de helft van het boek. Gelukkig benhandelt deze ook de projecten die hij niet heeft kunnen realiseren.' Eric de Ruijter in: Zichtlijnen nr. 141 (2017), p. 47;  'Dit boek van Andrea Prins over de architect Onno Greiner (1924-2010) draagt als ondertitel 'Een zoektocht naar helderheid en geborgenheid'. Daarmee is het werk van deze architect eigenlijk al direct getypeerd. [...] Haar boek is een uitstekende monografie over deze belangrijke architect. Het prachtig uitgevoerde werk bevat een notenapparaat, een zeer uitvoerige oeuvrecatalogus, een overziht van overige werken en een samenvatting in het Nederlands, Duits en Engels.' E. Mutter voor: NBD/Biblion, 08-02-2017.

Onno Greiner (1924-2010)

Andrea Prins | 9789087046095
29,
+ Toevoegen
Op voorraad in de webshop
Op werkdagen voor 14.00 besteld, dezelfde dag ter post bezorgd. De levertijd is afhankelijk van de postale diensten.
Plaats op verlanglijstje

Beschrijving

Een zoektocht naar helderheid en geborgenheid.
 

 

Onno Greiner (1924-2010) werd bekend als ontwerper van theaters en culturele centra. Als architect was hij gefascineerd door de 'immateriële functie' van architectuur, de emotionele, psychologische werking van ruimte op mensen. Zijn ei-vormige theaterruimten - Greiners uitvinding - zijn gericht op communicatie en interactie. Zijn overige werk laat een ander belangrijk aspect zien: ruimte voor individuele privacy. Duidelijke routes door goed geproportioneerde en lichte ruimten grenzen aan intieme plekken. Greiners ontwierp complexe bouwwerken. Met centrale ruimten, zichtlijnen en strategisch gepositioneerd daglicht loodste hij de gebruikers als vanzelfsprekend door zijn gebouwen. Greiner wilde gebruikers zekerheid bieden en voorkomen dat ze zich in een onduidelijke omgeving niet op hun plek zouden voelen.

Andrea Prins werkte na haar studie in Berlijn en Delft 20 jaar als architect. Thema's van haar publicaties zijn de openbare ruimte, duurzaamheid, de toekomst van het vakgebied en de recente architectuurgeschiedenis. Zie ook haar website http://www.andreaprins.com/.