Vrijheid! Leidens Ontzet
Jaar van uitgifte 2012
Nur1 680
Nur2 694
Reeks naam Holland
Status leverbaar
Taal Nederlands
Bindwijze ing
Bladzijdes 96
Redactie Marieke Anema e.a.
Extra geïllustreerd (kleur)
Reeks nummer 44 (2012) 1-2
Plaats van uitgave Hilversum
Druk 1

Inhoud: CARIN GAEMERS, Drieluik: De kracht van samenwerking   Voorwoord   Vrijheid! Leidens Ontzet 1574-2011.Een oude traditie hervat in het Leidse Museum De Lakenhal   Tales of the Revolt. Vernieuwende onderzoeksvormen en een eeuwenoude traditie   'Van het beeld in mijn hoofd heb ik een verhaal gemaakt'. Fotograaf Erwin Olaf over het project Vrijheid!   Beeldessay: De beeldtraditie van het Leidens beleg en ontzet   PAUL VAN DE LAAR, 'Nederland is gek op kaas en patat'. De kapsalon in Holland   HOLLAND BLOC   Tijdingen: MINTE KAMPHUIS, Met z’n allen naar het museum? Verslag van het erfgoedsymposium 'Het museum als makelaar'    Reviewartikel: DENNIS BOS, Flaneren langs de Rotterdamse brandgrens   Topstuk: GIJS ROMMELSE, Een souvenir van de Alexanderkazerne   Tijdingen: SANNE MUURLING, Het verzetsmuseum breidt uit met een kindermuseum   Column: AD VAN DER ZEE, Historische sensaties   Recensies   Noten en literatuur   Over de auteurs   Uitsmijter: MINTE KAMPHUIS, Bierpap

‘In het beeldessay zijn foto’s en geschilderde voorgangers van het Ontzet van Leiden te zien. Al met al een mooi aandenken als je de tentoonstelling hebt bezocht of geïnteresseerd bent in de geschiedenis van de Opstand. […] Het dubbelnummer Holland is dan nog niet uit! Wat volgt is Paul van de Laars artikel over de ontwikkelingsgeschiedenis van de snackcultuur in Holland. De Rotterdamse vette bek “kapsalon” als onderzoeksonderwerp klinkt smakeloos maar is eigenlijk uiterst boeiend.’ Leon Mijderwijk op: www.historiën.nl, 28-10-2012.

Vrijheid! Leidens Ontzet

9789070403638
12,50
+ Toevoegen
Op voorraad in de webshop
Op werkdagen voor 14.00 besteld, dezelfde dag ter post bezorgd. De levertijd is afhankelijk van de postale diensten.
Plaats op verlanglijstje

Beschrijving

Dubbelnummer Holland, Historisch Tijdschrift 44 (2012) 1-2.
 

 

Een groot deel van dit dubbelnummer van Holland is gewijd aan de totstandkoming van de tentoonstelling Vrijheid! Leidens Ontzet 1754-2011 in het Leidse Museum De Lakenhal. Holland belicht hoe dit museum, de Universiteit Leiden en fotograaf Erwin Olaf hebben samengewerkt om de herinnering aan het beleg en ontzet van Leiden op een vernieuwende manier te onderzoeken, presenteren en verbeelden.